3 Efikasna rješenja za grijanje u kupatilu

Objavljeno:

3 Efikasna rješenja za grijanje u kupatilu

  • Kupatilo
  • Grijanje

Poznat vam je onaj trenutak kada treba da se istuširate a u kupatilu hladnooo…zaista neugodan osjećaj, zar ne? Pločice su same od sebe hladan materijal ali dodatna hladnoća jer u kupatilu nema adekvatnog grijanja čini da se ugodnost i najljepšeg kupatila zaboravi u milisekundi.

Iako dolazi toplije vrijeme jutra i večeri su dosta hladne i još uvijek postoji potreba da svoje kupatilo dodatno zagrijemo. Iz tog razloga pripremili smo kratak pregled načina na koje možete zagrijati kupatilski prostor a onda se i zaista opustiti i uživati.

3 Efikasna rijesenja za grijanje u kupatilu

Vrste Grijanja u Kupatilu

  • Radijatorsko grijanje: zidni radijatori, sušači peškira
  • Grijanje na struju: konvektor, grijalica, uljni radijator
  • Podno grijanje

Radijatorsko Grijanje

Radijatori su najčešće zastupljen način zagrijavanja kupatila i prostorija u domaćinstvu. Razlikujemo više tipova radijatora: klasični (pločasti) radijatori, vertikalni radijatori, sušači peškira. Postoje i radijatori koji se tako dobro uklapaju u dizajn kupatila da ne biste ni primjetili da je to grejno tijelo već više nekakav stilski dodatak u kupatilu.

Sušači Peškira

Sušači peškira su radijatori koji se postavljaju na zid. Imaju najčešće letvičast izgled i pored što zagrijavaju prostor oni se i dizajnerski uklapaju u ambijent modernih kupatila. Lako se postavljaju i oslobađaju dovoljno toplote da se kupatilo zagrije. Mogu se priključiti na sistem centralnog grijanja ili se uz dodatni električni grijač priključiti na struju.

Konvektori

Jedan od načina da zagrijete kupatilo jeste i upotreba električne energije. U tu svrhu u upotrebi su vrlo često električni radijatori - konvektori, kaloliferi i uljni radijatori. Svi ovi radijatori su veoma laki za upotrebu i mogu se koristiti bilo gdje. Određeni modeli se jednostavno kače na zid i lako se podešavaju u pogledu paljenja i gašenja kao i podešavanja temperature.

Podno Grijanje

Prednost podnog grijanja jeste u tome što se prostorija zagrijava ravnomjerno jer se sistem zagrijavanja nalazi i montira ispod pločica. Za zagrijavanje se koristi topla voda ili električna energija. Na taj način podovi su topli a znamo koliko je ugodno stajati na toplim pločicama. Međutim, ugradnja ovakvog grijanja se ne isplati u malom kupatilu jer većinu prostora na podu zauzimaju kada, tuš kabina i veš mašina pa je mala ili nedovoljna površina preko koje se kupatilo zagrijava.

Hitno Riješite Problem Grijanja

Ako ste odlučili riješiti problem hladnog kupatila nemojte gubiti vrijeme. Što prije riješite zagrijavanje kupatila, osjećaj pri tuširanju i boravku u kupatilu će biti mnogo ugodniji ali ćete sačuvati i svoje zdravlje. Grijanje je efikasan način da spriječite i smanjite pojavu vlage i buđi koja se stvara prilikom kondenzacije, a znamo da vlaga i buđ nisu prijatelji ljudskog organizma.