5 Korisnih Savjeta Pri Renoviranju Kupatila

Objavljeno:

5 Korisnih Savjeta Pri Renoviranju Kupatila

  • Vodič
  • Renoviranje
  • Kupatilo

Pločice su napukle odavno, slavina kaplje već 3 godine a vlaga se baš odomaćila u vašem kupatilu - gotovo je. Odlučili ste. Krećete u renoviranje kupatila.

Ali odakle zaista početi? Dobro znamo da je veliki poduhvat u pitanju pa smo Vam spremili 5 korisnih savjeta kako da renoviranje prođe lako i bez stresa.

Korisni savijeti za renoviranje kupatila

Planirajte Budžet / Troškove

Prije nego se upustite u radove i kupovinu materijala potrebnog za renoviranje kupatila, dobro je da stavite sve na papir i izračunate svoje troškove. Kada imate određenu cifru koju ste planirali utrošiti puno lakše ćete donositi odluke pri izboru onoga što vam je neophodno da sve završite do kraja i na vrijeme.

Ako krećete u potpuno renoviranje, dobro bi bilo izmijeniti kompletnu vodovodnu i kanalizacionu infrastrukturu. Renoviranje kupatila je nešto što ćete raditi jednom ili dvaput u životu pa je pametno da to bude temeljno i kvalitetno.

Istraživanje

Ako već znate da Vas čeka renoviranje kupatila, predlažemo da na vrijeme krenete u istraživanje stilova, ideja i boja za Vašu novu oazu. Tu je naravno internet od velike pomoći i možete lako naći inspiraciju ali i karakteristike svakog proizvoda koji vas interesuje.

Razmislite o funkcionalnosti, o tome šta je to što Vam nedostaje u sadašnjem kupatilu a bilo bi od koristi. Imajte na umu i ko će sve koristiti to kupatilo. Kod nas uvijek možete zatražiti savjet i biće nam drago da svojim iskustvom pomognemo u rješavanju svih nedoumica.

Vrijeme

Još jedna stvar koja Vam može olakšati cijelu avanturu renoviranja jeste vrijeme tj. koliko će radovi oko renoviranja uopšte trajati. Iz dugogodišnjeg iskustva i saradnje sa dobavljačima i majstorima, nekakav optimalan period bio bi 10-15 dana. Ovo se ne odnosi samo na majstorske radove pa morate uvijek računati i na nabavku i isporuku materijala za rad, pločica i sanitarija. Ako radite kompletno renoviranje uračunajte koji dan i više jer uvijek može doći do pucanja starih cijevi ili drugih neplaniranih radova.

Proces

Kada ste sve lijepo isplanirali, istražili i našli kvalitetne i pouzdane majstore kreće proces samog renoviranja.

Detalji

Za sam kraj tu su i detalji koji će dodatno obogatiti izgled kupatila kao što su ogledala, držači za sapun i peškire. Još Vam ostaje temeljno čišćenje novog kupatila nakon radova jer tek čisto kupatilo spremno je za upotrebu i uživanje. Srećno sa renoviranjem a za dodatna pitanja i informacije, na raspolaganju smo.

Šta On U Stvari Obuhvata?

Radovi u kupatilu kreću uklanjanjem starih sanitarija, skidanjem starih pločica i cijevi te iznošenjem istih. Postavka vodovodnih instalacija obuhvata postavljanje vodovodnih cijevi, ugradnju vodokotlića, ugradnju tuš kabine itd. Hidroizolacija je neophodan korak prije postavljanja keramike. Zatim dolazimo do keramike i lijepljenja pločica. Materijali koji se nalaze na tržištu su zaista raznovrsni. Naša preporuka je da birate materijale koji su dugovječni, otporni na habanje a istovremeno laki za održavanje. Nakon keramike na red dolazi montaža sanitarija i baterija za kupatilo, tuš kabine ili kade.