Izbjegnite Greške Pri Kupovini WC Šolje

Objavljeno:

Izbjegnite Greške Pri Kupovini WC Šolje

  • WC Šolje
  • Vodič

Bilo da renovirate cijelo kupatilo ili samo mijenjate wc šolju, izbor pravih sanitarija ima veliki uticaj na kvalitetu svakodnevnog života. Učinite pravilan izbor uz naš vodič kako biste izbjegli greške pri kupovini i znali prepoznati što vam zaista treba.

Vrste WC Šolja

Na tržištu se susrećemo s raznim proizvođačima (Inker, Ideal Standard…) i cjenovnim rasponom wc šolja, koji varira ovisno o kvaliteti, dizajnu i načinu ugradnje. Izbjegnite greške tako da se informišete prije kupovine, jer wc šolja nije samo funkcionalan element već i dizajnerski detalj.

Stojeće WC Šolje

  • Ugrađene su u pod, s odvodom prema podu ili zidu.
  • Klasičan izbor s brzom montažom i demontažom.

Viseće WC Šolje\

Izbjegnite Greške Pri Kupovini WC Šolje
  • Ugrađene su u zid, ne dodiruju pod.
  • Moderniji izgled, lakše čišćenje i atraktivnost.

Vodokotlići

Ne zaboravimo na važan dio WC sistema - vodokotlić. Razlika je između vanjskog vodokotlića ili monobloka te ugradbenog vodokotlića koji se koristi s visećim školjkama za estetski privlačniji izgled.

WC Daska

Izbor WC daske je također važan. Bez udobne daske, kvalitetna wc šolja ne dolazi do izražaja. Odaberite između različitih materijala i dizajna, kao što su plastika, drvo ili čak mekane daske za dodatnu udobnost.

Pravi Izbor

Uzmite u obzir veličinu i stil kupatila, svoje želje te trenutne trendove pri izboru wc šolje. Konsultirajte se s vodoinstalaterom kako biste pronašli najbolje rješenje za funkcionalnost i estetiku vašeg kupatila.