Kako Da Fuge Ponovo Zasijaju Kao Nove?

Objavljeno:

Kako Da Fuge Ponovo Zasijaju Kao Nove?

  • Kupatilo
  • Cišćenje
  • Fuge

Primjetili ste tamne fleke na fugama i buđ u kupatilu? Ne brinite, niste jedini. Usljed kombinacije vlage i toplote, kupatilo je idealno mjesto za pojavu buđi koja ne samo da estetski narušava izgled vašeg kupatila već je opasna i po zdravlje ukućana.

Fuge su materijal između keramičkih pločica koji se vremenom troše i postaju tamnije. No, ima rješenja za ovaj problem. Otkrijte nekoliko praktičnih savjeta za održavanje i čišćenje vaših fuga i saznajte kako da im vratite sjaj.

3 Efikasna rijesenja za grijanje u kupatilu

Uklanjanje Mrlja od Buđi i Hrane

Da biste uklonili tamne i crne fleke od buđi, možete koristiti mješavinu alkoholnog octa i deterdženta za pranje veša. Nanesite smjesu na pogođene dijelove, ostavite nekoliko minuta, a zatim oribajte fuge spužvom ili četkicom za zube. Također, prašak za pecivo pomiješan s vodom ili sodom bikarbonom je odličan za čišćenje fuga. Nakon nanošenja, isperite toplom vodom.

Sredstvo za Redovno Čišćenje

Pripremite jednostavno sredstvo za čišćenje tako što ćete pomiješati ocat i limunov sok. Ova mješavina se može nanositi jednom mjesečno kako bi održavala površine čistim. Koristite ovu smjesu za čišćenje fuga spužvicom sa izbočinom koja dopire do samih fuga. Nakon čišćenja, fuge je dobro premazati voskom za poliranje automobila kako bi se zaštitile od vlage.

Zaštita od Vlage

Nakon čišćenja i sušenja, fuge je korisno premazati voskom za poliranje automobila kako bi stvorile zaštitni film. Ovaj film će odbijati vodu i vlaga neće nagrizati fuge, produžavajući njihovu trajnost.

Sada znate kako da obnovite sjaj vaših fuga i zaštitite kupatilo od pojave buđi. Uživajte u čistim i svježim prostorima!