Kako popraviti slab pritisak Vašeg tuša?

Objavljeno:

Kako popraviti slab pritisak Vašeg tuša?

  • Tuš
  • Vodič

Svima nam se desilo da jednostavno želimo da uživamo u kupanju, ili posle nekog boravka u prirodi ili fizičkog rada, da nam je potreban jak mlaz vode kako bismo se u potpunosti opustili i sprali prljavštinu sa sebe, a onda, kada upalimo vodu dešava se potpuno suprotno. Voda „tek tek“, lagano, curi kroz tuš iako smo odvrnuli/podigli slavinu do kraja. Naravno, u tim momentima svi pomislimo na to kako srediti problem što pre i što efikasnije. To se najčešće završi naizmeničnim puštanjem i zatvaranjem vode, i po kojim udarcem o gornju stranu tuša. U gotovo svim slučajevima, ove metode neće rešiti naš problem. Tada se nameće pitanje, da li je zvanje vodoinstalatera jedino rešenje? Ili možda postoji drugi, brži, jeftiniji i pre svega samostalniji način? Odgovor je DA, a sada ćemo Vam predstaviti par načina kako možete biti „sam svoj majstor“.

Popravi slab pritisak tusa

Provjera cijevi

Prvi način je ako ste malo vičniji sa korišćenjem alata (nije potrebno biti ekspert, već samo da Vam je poznato) kao što su francuski ključevi, gedore, šrafcigeri… Otvorite i pogledajte Vaše cevi koje vode ka slavini tuša, često se može desiti da je došlo do zapušenja koje možete brzo i lako otkloniti. Bitno je napomenuti da se nekad može desiti da postoji i ograničenja kod samih cevi, u smislu prečnika istih, gde prosto nisu namenjenje za mlazeve vode jačeg pritiska. U ovim situacijama, nažalost morate pozvati vodoinstalatera kako bi promenio Vaše cevi.

Otklanjanje prljavštine na tušu

Bitno je otkriti sam koren problema. Ukoliko nikada niste oprali Vaš tuš, može se desiti da se od kamenca i ostale prljavštine dijelimično zapušio. Iako ga možete čistiti popularnim načinom struganjem metalnom žicom, mi preporučujemo mnogo efikasniji način, a to je da ga potopite u sirće na 20 minuta. Nakon toga „finim“ završnim radovima možete ga dodatno očistiti, i ukloniti preostale nečistoće četkicom za zube.

Ugradnja pojačivača pritiska

Iako možda nije brza i efikasna, kao prethodno dve navedene metode, ova metoda i dalje ne uključuje zvanje vodoinstalatera, te možete sami rešiti svoj problem. Ova metoda podrazumeva da kupite jedan od onih dodataka na tuš koji služe, između ostalog, i za pojačavanje pritiska. Jedan od ovih proizvoda su filteri sa granulama, koje ste sigurno viđali. Pored filtriranja vode ovaj dodatak pojačaće Vaš pritisak. Bitno je napomenuti da ovi filteri često idu u kombinaciji sa posebnom glavom tuša. Drugi način je da kupite takozvane nebulizatore vode. Njih vrlo jednostavno možete pričvrstiti na slavinu i pomoću kombinacije vodenih i vazdušnih miksera, on će pojačati Vaš pritisak u tušu. Takođe, korišćenje obe navedene metode, pored poboljšanog pritiska, doprine