Naučite kako da odčepite tuš kabinu i odvode u kupatilu pomoću ovih iznenađujućih predmeta za domaćinstvo!

Objavljeno:

Naučite kako da odčepite tuš kabinu i odvode u kupatilu pomoću ovih iznenađujućih predmeta za domaćinstvo!

  • Vodič
  • Kupatilo

Začepljeni odvodi su čest problem u mnogim domaćinstvima, posebno u kupatilu gde se kosa, sapun i drugi ostaci mogu akumulirati i uzrokovati blokade. Srećom, postoji nekoliko predmeta za domaćinstvo koji se mogu koristiti za odčepljivanje vaših odvoda bez potrebe za skupim vodoinstalaterskim uslugama. U ovom članku ćemo razgovarati o najboljim metodama za odčepljivanje odvoda pomoću predmeta za domaćinstvo koje bi svi mogli imati.

Tuš kabina, slavine i odvodi su ključne komponente vašeg kupatilskog nameštaja, a njihovo održavanje čistim i nezačepljenim je od suštinskog značaja za dobro funkcionisanje kupatila.

Zacepljeni odvodi

Evo nekih od najboljih metoda za otpušavanje odvoda u kupatilu:

  1. Soda bikarbona i sirće: Ovo je klasična „uradi sam“ metoda za otčepljivanje odvoda koja postoji decenijama. Jednostavno sipajte šolju sode bikarbone u odvod, a zatim šolju sirćeta. Ostavite smešu da odstoji 30 minuta do sat vremena, a zatim isperite odvod toplom vodom. Hemijska reakcija između sode bikarbone i sirćeta pomoći će vam da razbijete sve blokade i očistite vaš odvod.

  2. Ključala voda: Kipuća voda je jednostavan i efikasan način za uklanjanje malih blokada u vašim odvodima. Jednostavno prokuvajte lonac vode i sipajte je u odvod u fazama, puštajući da vrela voda prođe kroz blokadu. Pazite da ključalu vodu ne sipate direktno na porcelanske elemente, jer nagla promena temperature može izazvati pucanje.

  3. Klip: Klip je zgodan alat koji vam može pomoći da uklonite tvrdoglave blokade u vašim odvodima. Jednostavno postavite klip preko odvoda i dajte mu nekoliko čvrstih pumpi da stvori usis. Zatim brzo povucite klip nagore da biste stvorili vakuum i pomerili blokadu. Ponavljajte ovaj postupak dok voda ne počne slobodno da se odvodi.

  4. Žičana vešalica: Ako imate žičanu vešalicu okolo, možete je koristiti da očistite kosu i druge ostatke iz odvoda za tuš. Jednostavno ispravite vešalicu i savijte jedan kraj u malu kuku. Umetnite kuku u odvod i upotrebite je da izvučete svu kosu ili ostatke koji mogu uzrokovati blokadu.

  5. So i soda bikarbona: So i soda bikarbona su moćna kombinacija koja može pomoći u razbijanju začepljenja i čišćenju odvoda. Pomešajte šolju soli sa šoljicom sode bikarbone i sipajte smešu u odvod. Ostavite da odstoji 30 minuta, a zatim isperite odvod toplom vodom.

  6. Sapun za sudove: Sapun za sudove može biti efikasan način za uklanjanje malih blokada u vašim odvodima. Jednostavno sipajte veliku količinu sapuna za pranje sudova u odvod, a zatim vruću vodu. Sapun će pomoći da se razbije bilo kakva mast ili ulje koje mogu izazvati blokadu, omogućavajući da se isperu.

  7. Glava za tuširanje: Ako vam je glava tuša začepljena, možete je lako očistiti sirćetom. Jednostavno napunite plastičnu kesu sirćetom i stavite je preko glave tuša, pazeći da je glava potpuno potopljena. Ostavite da odstoji nekoliko sati, a zatim uklonite kesu i pustite toplu vodu kroz glavu tuša da biste isprali sve preostale ostatke.

Soda birkabona

Zaključak:

Otpušavanje vaše tuš kabine, slavina i odvoda može biti jednostavan zadatak uz pomoć ovih predmeta za domaćinstvo. Isprobajte ove metode i vidite koje najbolje rade za vas. Ne zaboravite da uvek preduzmete neophodne mere predostrožnosti i potražite stručnu pomoć ako blokada potraje ili postane ozbiljnija. Održavanjem odvoda čistim i nezačepljenim, možete osigurati udobno i funkcionalno iskustvo kupatila.