Nove Ideje za Staro Kupatilo

Objavljeno:

Nove Ideje za Staro Kupatilo

  • Kupatilo

Maštate o velikom i prostranom kupatilu, ali kada ujutro otvorite vrata svog kupatila, realnost je ipak tu. Samo par kvadrata raja i to je to.

A šta kada biste dobili nekoliko ideja kako da taj mali prostor iskoristite najbolje moguće, da vam se učini da ste promijenili i stan a ne samo par stvari u kupatilu? Pokušajte - sa ovih par trikova.

Nove ideje za staro kupatilo

Moć Stakla

Staklo je moćan alat ako želite da osjetite prozračnost ili da prostoriju učinite vizuelno većom. Sve više se ugrađuju “walk in” tuš kabine, koje samo jedan stakleni zid dijeli od ostatka kupatila. Na taj način, lako ćete dobiti, prijeko potreban osjećaj slobodnog prostora.

Viseći / Lebdeći Namještaj

Kupatilski namještaj kao i sanitarije koje su pričvršćene na zid (zidne wc šolje i bidei ) daju osjećaj širine u prostoru. Postavljen u željenoj visini takav kupatilski namještaj olakšava odlaganje stvari ali i čišćenje samog kupatila.

Trik sa Pločicama

Čim uđemo u kupatilo obično prvo primjetimo pločice. One su zaista taj element kojim dajete poseban pečat svom kupatilu. Na tržištu možete naći veliki izbor pločica različitog dizajna i kvaliteta ali postoji trik. Iskoristite iste pločice za pod i za zidove, i to svijetlije boje, jer će tako kupatilo dobiti tu dimenziju šireg prostora.

Pažljivo sa Bojama

Bojama možete lako učiniti neki prostor optički većim nego što on zaista jeste. Bijela boja i svjetlije nijanse uvijek su dobar izbor za manja kupatila jer ga čine prostranijim i većim. Bojama naglasite detalje i tako ćete postići još prefinjeniji izgled vašeg kupatila.

Kada ili Tuš Kabina

Ovdje je izbor tuš kabine očit jer u malom kupatilu bitan je svaki centimetar prostora. Trendovi u opremanju kupatila vam idu na ruku jer su tuš kabine sve popularnije ali i tuševi u ravnini poda u koje samo ušetate. Ugradnja tuša štedi dosta prostora koji je potreban za ostali namještaj i uređaje.

Manje je Više

Neka bude jednostavno - bio bi iskren savjet svakog dizajnera, posebno kada se radi o malom prostoru. Izgled kupatila uvelike zavisi od uređaja i stvari koje su u njemu. Kupatilski namještaj i pribor jednostavnih linija neka bude vaš prvi izbor a zanimljivim detaljima ga možete dodatno obogatiti.

Povedite računa o urednosti u kupatilu jer i to bitno utiče na osjećaj širine prostora a možda i najbitnije - na osjećaj sreće vaših ukućana.